José - memorium

José - memorium

Op 18 maart 1953 is José geboren te Diepenheim aan de hengevelderweg 1. Hier hadden haar vader en moeder een loon en grondverzet bedrijf. José groeide op tussen haar 4 broers Wilfried, Henri, Louise en Raymond. In haar jeugd ging José op haar fietsje naar de kostschool in Groenlo. José was iemand die kon genieten van vakanties en dan ook graag de zon opzocht. Naar mate de jaren verstreken ging ze samen met Henk wonen naast kasteel Nijenhuis. Op 10 september 1975 werd dan ook hun eerste zoon Micha geboren. Vanuit hier kregen ze de kans om hun eigen huis te bouwen aan de Haaksbergsestraat in Diepenheim. In die periode werkte José bij de Rabobank en organiseerde ze ‘s avonds Jafra avonden. Zo kon ze met de dames kletsen en zalfjes en make-up uit proberen. Op 21 december 1978 werd hun tweede zoon Ritschie geboren. Uiteindelijk keerde José weer terug op haar ouderlijke nest aan Hengevelderweg. Hier trok zij met haar gezin in bij haar moeder. Haar ambities lagen niet alleen bij de Rabobank of het kappers vak. Op deze plek is haar passie begonnen met het verkopen van ijs, koffie en krentewegge. Naar mate de kinderen ouder werden en er meer tijd was om na te denken heeft zij haar ijskist in geruild voor pension. De autogarage werd omgebouwd tot slaapkamer en de oude werkplaats omgetoverd tot een plek waar je een feestje kon houden. In de dagen dat het kouder werd en minder druk nam José het ervan en ging ze in haar vrije tijds kleding voor de tv zitten. Schaatsen kijken was haar ding en hier moest je haar ook niet bij storen.
In 1991 liep het pension zo goed dat er een volledig hotel gebouwd werd met maar liefst 7 kamers. Deze is in de stijl van het loonbedrijf van haar ouders gebouwd. Hierbij heeft ze dan ook bewust gekozen om de oud combain schuur te laten staan. Met veel passie en inzet ontving ze haar gasten, bakte zij een biefstuk of tapte zij een biertje. Door de toenemende drukte en vraag naar slaapplaats werden de 7 kamers uitgebreid met twee extra chalets met in totaal 4 kamers. In deze tijd zijn er dan bij José ook meerdere mensen en bekende mensen over de vloer geweest waarmee ze zeker tot in de laatste uurtjes heeft gekletst. In 1997 was de keuze gemaakt om het plaatje compleet te maken en dus de chalets in te ruilen voor 4 extra kamers en een extra zaaltje voor de kleine partijen. Met deze veranderingen en het extra werk in de keuken heeft José Luuk aangenomen. Jose kwam er dan ook al snel achter dat Luuk niet alleen heerlijk kon koken hij was voor haar de steun en toeverlaat die ze nodig had. Ook vond José het fijn om mensen om haar heen te hebben en nodigde ze ook graag familie en kennissen uit voor buffetten en andere partijen. Niks was voor José te gek zelfs trouwen op lokatie ging zij niet uit de weg. Als José ‘s avonds klaar was met het koken ging José het gezin langs om haar kappers kunsten uit te voeren om vervolgens de inkomsten op te tellen en de boekhouding kloppend te maken. In 2008 werd José voor het eerst oma van van ze dan ook met volle teugen van genoot. Uiteindelijk mocht José oma zijn van maar liefst 8 kleinkinderen die allen haar aandacht kregen, oma had immers een hotel en dus patat en veel frisdrank. José kwam de laatste jaren dan wel niet veel naar buiten, maar gaf iedereen wel een warm welkom. José heeft er alles uitgehaald wat er in zit.

Zoeken

Direct contact!

Wilt u meer info over wat Hotel Diepenheim? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met:

Hengevelderweg 1a
7478 PE Diepenheim

T. +31 (0)547 351844 

info@hoteltholt.nl 


Arrangementen

Let op: arrangementen kun je alleen boeken via telefonische reservering of via ons contactformulier!


Image

Hotel 't Holt maakt deel uit van HollandHotelsgroep.


Check in/out

  • Check-in: dagelijks tussen 14.00 uur en 1800 uur (Bent u later? Neem dan a.u.b. even contact met ons op)
  • Check-out: dagelijks tot 10.30 uur

Waarom voor ons kiezen?

- Persoonlijk contact
- Twentse gastvrijheid
- 100% rust - zeer goede bedden
- Ook voor zakelijke overnachtingen
- Flexibel, ontbijt in overleg
- Lunchpakket voor tijdens 't werk
- Airco op kamer beschikbaar (bijbetaling)

Over ons

Hotel - restaurant Diepenheim is zoals de naam al doet vermoeden gelegen in het hart van de Hof van Twente, in het schilderachtige Diepenheim (het kleinste stadje van Overijssel +/- 2900 inwoners). Het hotel ligt 2,5 km buiten Diepenheim te midden van de bossen en de weidelanden, waardoor het zich uitstekend leent voor vele wandel- fiets en auto tochten.

 

Op alle reveringingen/boekingen zijn de UVH voorwaarden (Uniforme Voorwaarden Horeca Nederland) van toepassing.
 
 

Waarom voor ons kiezen?

- Persoonlijk contact
- Twentse gastvrijheid
- 100% rust - zeer goede bedden
- Ook voor zakelijke overnachtingen
- Flexibel, ontbijt in overleg
- Lunchpakket voor tijdens 't werk
- Airco op kamer beschikbaar (bijbetaling).
- Reserveren conform voorwaarden Horeca Nederland

Contact

Hengevelderweg 1a
7478 PE Diepenheim

T. +31 (0)547 351844 

info@hoteltholt.nl 

Zoeken